Hot Spring

Ne Bypass, temveč 100% filtracija

Da bi razumeli filtracijo vode, začnimo na začetku. Filtriranje vode pomeni, da jo prečrpavamo skozi medij, ki omogoča pretok vode, hkrati pa zadržuje trdne snovi oz. delce. Filter je nato potrebno očistiti v rednih časovnih intervalih. V masažnih bazenih uporabljamo kartušne filtre, ki odstranijo trde delce iz vode. Ti filtri so enostavni za čiščenje in zamenjavo. Skoraj vsi masažni bazeni imajo tako vrsto filtrov.

Večina proizvajalcev masažnih bazenov imajo poleg filtra še bypass sistem, tako da lahko sprejmejo večjo količino vode, ko je masažni bazen v uporabi. To pomeni, da ko se masirate v masažnem bazenu, se večina vode prečrpa mimo filtra, saj le ta ni sposoben pravočasno prefiltrirati zadostno količino vode. Tako proizvajalci prihranijo denar, večina vode skupaj s trdimi delci zaide v sistem cevi. Majhna količina vode pa se prefiltrira preko enega filtrirnega vložka. Ponavadi se za filtracijo vode uporabi dvostopenjska črpalka, z nižjo stopnjo delovanja. Ta črpalka se bo zagnala večkrat na dan, vsak dan, da se bo čista voda ohranila. Take črpalke so velik porabnik, tako je potrošnja energije, potrebna za vzdrževanje masažnega bazena, velika.

HotSpring masažni bazeni
pa imajo najmanj 3 oz. 6 filtrov (odvisno od modela). To omogoča bistveno učinkovitejšo filtracijo vode. Vsaka črpalka uporablja dva filtra, en filter pa je namenjen Silent Flo obtočni črpalki, ki deluje neprestano 24ur. Tako je vsaka kapljica vode v masažnem bazenu HotSpring prefiltrirana. Po školjki masažnega bazena nikjer ne vidimo zajemalnih košev, ki nakazujejo na bypass sistem. Rezultat tega je, da je voda v HotSpring masažnem bazenu čistejša kot v masažnem bazenu z bypass filtracijo in enim filtrom. Razliko lahko vidite v našem razstavnem salonu. Voda v masažnem bazenu s standardno bypass filtracijo je po uporabi motna in se zbistri šele po vklopu črpalk. V HotSpring masažnem bazenu pa je voda, zahvaljujoč obtočni črpalki in številu filtrov, vselej bistra, čista in ni peneča.

Aria

Aria

Summit

Summit

Grandee

Grandee

Envoy

Envoy

Vanguard

Vanguard

Sovereign

Sovereign

Prodigy

Prodigy

Jetsetter

Jetsetter